Обруч для художньої гімнастики

 

Існує два варіанти обручів, які зазвичай можна зустріти в асортименті: прості і професійні. Різниця зазвичай полягає в тому, що для виготовлення простого обруча застосовуються більш дешеві матеріали. Такий виріб коштує дешевше, але і ламається значно частіше, ніж професійний варіант. Рекомендується спочатку купувати тільки професійний обруч. Забарвлення обручів може бути найрізноманітнішою, крім того, щоб надати своєму обручу додаткової індивідуальності, їх обклеюють барвистими самоклеючими обмотками для обруча. Виготовляють гімнастичні обручі з ПВХ, пластику або поліетилену.

  

Як вибрати обруч для художньої гімнастики?

  

Ідеальний розмір гімнастичного обруча це - довжина від підлоги до бічної кісточки стегна. Можна виміряти довжину сантиметром. Розмір обруча вимірюється по його зовнішнього діаметра. З 16 років гімнастка зобов'язана виступати зі стандартним обручем, діаметр якого 85 см або 90 см, а вага 300 г, з позначкою F.I.G.

 

ВікЗрістДіаметр обруча
старше 13  роківвище 165 см90 см
160-165 см85 см
11-12 років135-150 см80 см
9-10 років75 см
7-8 роківдо 135 см70 см
5-6 років65 см
3-4 роки60 см

 

 

Поради за доглядом і зберіганням гімнастичного обруча:

 

  • Зберігати і транспортувати обруч в чохлі.
  • Зберігати обруч в прохолодному місці і стежте за тим, щоб на нього не потрапляли прямі промені сонця.
  • Рекомендується обмотувати гімнастичний обруч кольоровий обмоткою, а поверх ще прозорим скотчем, який допоможе зберегти узор обруча на більш тривалий термін.